Povl Tiedemann

Med Aarhus som springbræt til verden.

Selv om jeg oprindeligt kommer fra Aabenraa-kanten og således ikke stammer fra Aarhus, og ej heller bor der nu, er mine uddannelsesmæssige, professionelle og private forhold dybt forankret i byen.

Kombinationen af min shipping- og handelsgymnasieuddannelse fra Esbjerg og cand.merc. fra Handelshøjskolen i Aarhus på Fuglesangs Allé med specialisering inden for Udenrigshandel og organisation, har givet mig adgang til et inspirerende internationalt karriereforløb forankret i ansættelser hos bl.a. Dansk Erhverv, LEGO og Mærsk, som bragte mig rundt i udfordrende brændpunkter i Afrika og Kina samt til Østeuropa midt i den økonomiske og geopolitiske nedsmeltning frem mod og efter Berlin-murens og dermed Jerntæppets fald.

Mit karriereforløb bragte mig bl.a. til Dansk Erhverv i Ny Banegaardsgade, nu i Dokk 1, som sekretariatschef, samt til Handelshøjskolen som ekstern lektor og senere som sekretariatschef for de landsdækkende erhvervsøkonomiske censorkorps baseret sammesteds. Under vejs har jeg haft fornøjelsen af at være medlem af Rotary, som gav en god lokal kontaktflade.

I studietiden var jeg tilknyttet Aarhus Kommunes Revisionskontor. Jeg havde et værelse øverst oppe på Banegårdspladsen med den flotteste udsigt til Mols, havnen og bugten, som inspirerede mig til at blive medlem af Aarhus Studenter Roklub (ASR) hvor jeg blev en habil single-sculler-roer, som jeg supplerede med en hutiggående Snipe-jolle og tilknytning til Aarhus Sejlklub.

Min svigerfamilie var og er fortsat forankret i Grønnegade, Rosengade, Hasle. Venne- og bekendskabskredsen i øvrigt i Vestervang, Strandparken og Aarhus Ø, og min datter med familie har slået sig ned inden for kommunegrænsen i Sabro.

 

Povl Tiedemann
2018

 

Læs hele erindringen ved at klikke her

Eller ved at bladre i vinduet nedenfor:

1 - PT's meritter og historik, red