Kristian Pindstrup

i Fritekst

Aarhus Universitet var det som trak Kristian Pindstrup til Aarhus. Derfor er erindringerne om Aarhus også fyldt med minder om studietiden.

Det, der særligt har præget min erindring om Aarhus, har været min studietid på Aarhus Universitet, som også var det, der bragte mig til Aarhus i første omgang. Der har været mange minder tilknyttet studietiden både på godt og ondt, men klart flest af de gode. Jeg foretrak gerne at studere om aftenen, når de fleste var taget hjem og jeg stort set var alene på læsesalen. Nogle gange føltes det endda som om, jeg havde hele universitetet for mig selv. Men en af de bedste fornemmelser var hjemturen, når jeg kunne vandre igennem Aarhus sidst på aftenen eller om natten og få klaret tankerne. Specielt i slutningen af foråret eller om sommeren, hvor luften begyndte at blive lun og det blev behageligt at være udenfor. Det gav en følelse af frihed og ro. Det gav en fornemmelse af, at jeg for en stund var alene i en ellers travl by. Og det gav en oplevelse af, at jeg var den eneste med denne følelse og fornemmelse i det øjeblik.

Det var typisk en kort fornøjelse, for så langt var der heller ikke at gå. Men dagen efter kunne jeg opleve det igen, når jeg vendte snuden hjem fra læsesalen. Det har været en af de små ting, der har gjort Aarhus til et fantastisk sted at være.