Jette Linda Ebbesen

Jette Linda Ebbesen er født og opvokset i Viby J, og det følger hun sig lige så meget som vibygenser som aarhusianer.
Jette er blevet interviewet af følgende elever fra 4.C, Holme Skole:

  • Jelina Hedegaard Lundgren
  • Laila Haissam Abdul Mohamed
  • Malou Isabell Clausen

 

Hjemmet

Jette Linda Ebbesen er vokset op i Viby J. Jette havde et mellem stort hus, så derfor delte hun værelse med sin søster. Jette havde tre søskende, men i dag er to af dem døde.
Hendes forældre havde et arbejde. Moren gik hjemme og faren havde et arbejde ude.
Jette havde ret mange pligter, men hun fik ikke lommepenge for det.
Jette blev født derhjemme. Det var normalt dengang.

 

Skolen

Jette Linda Ebbesen gik på Vestergårdsskolen i sin barndom.

Jette gik på Vestergårdsskolen, hun boede tæt på skolen og derfor gik hun altid i skole.
Da hun kom i skole kunne hun bedst lide at have matematik. Men hvis hun kom for sent eller lavede uartigheder, fik hun en eftersidning. Hun havde sådan en god skole at hun ikke skiftede skole. Frikvarterene varede kun 10 min. Men det var kun nogle af lærerne der var strenge. Jette havde ca. fri kl. 2. Meget sjældent kom hun på nogle ture. En del lektier fik man for. Ja, Jette havde mange venner og hun havde det sjovt. Både drenge og piger. Der var ikke nogen kantine, Jette fik madpakke med. Jette havde et stort klasselokale. Der gik omkring 20/25 personer. Når Jette skulle i skole kl. 08:00, stod hun op kl. 07:00. og Nej man havde ikke skoleuniform på.

 

Fritid

Efter skole gik Jette og nogle af hendes venner ud på en græsplæne og spillede rundbold eller gik i skoven. Men om vinteren stod de på ski i skoven. Men i ferierne skulle hun hjælpe sin mor og far, og legede med dem der boede på vejen. Jette havde på en måde et fritidsjob, hun skulle hjælpe sine forældre, ude i haven og købe ind.
Da Jette var sammen med nogen spillede hun rundbold, det var hendes ynglings spil. Dem hun spillede rundbolde med var dem der boede på hendes vej, der var nemlig mange der boede der. Da hun kom rundt var det på cykel.

 

Voksenliv

Jette vil være smørrebrødsjomfru. Men det blev hun ikke, hun blev slagter og social sundhedshjælper. Jette blev gift med Per Ole Clausen, de fik 3 børn, og de boede på Neptunvej.
Jettes ønskejob var slagterimedarbejder. Og hun var glad for sit arbejde, så derfor skiftede hun ikke arbejde.
Hendes forældre var lidt med til at bestemme hvad Jette skulle være. Jette vil ikke havde været noget andet end det Jette blev. Jette havde et godt job. Hun var RIGTIG glad for sit arbejde. Da Jette var social og sundhedshjælper var hun nødt til at gå kl. 04:00, og hun havde fri kl.kl. 15:00 men da hun var slagter var det kl. 16:00, og hun havde fri kl. 24:00. Da Jette havde fri, kørte hun ud og handlede ind til hendes børns madpakker. Dagen efter skulle børnene i skole eller børnehave, men det var ikke Jette, det var deres far.
Da Jette så ikke skulle arbejde mere havde hun det forfærdeligt, men nu syntes hun det er skønt.

Jette Linda Ebbesen arbejdede som slagter og smørrebrødsjomfru.

 

Forhold til Aarhus

Jette er Aarhusianer men føler sig mere fra viby, fordi hun er opvokset der. Hun syntes også der er lidt mere liv i dag, så hun kan godt lide Aarhus i dag. Hun syntes Aarhus er en god by, så hun syntes ikke de kunne gøre noget bedre. Jette kendte ikke nogen fra andre lande, og Jette kender stadig ikke nogen fra andre lande. Hun kan også godt lide Aarhus kulturby i dag.

 

Europa og verden

Første gang Jette var på ferie var da hun blev gift, og det var til Italien. Men Jette er ikke mere på ferie end hun var engang. Jette syntes det er en god ting at være europæer. Jette syntes det er skønt og beskyttende at bo i europa.