Ida Janku Ravn Homilius

Ida Janku Ravn Homilius blev født i 1991 og boede på Otte Ruds Gade 13 (8200) i sin barndom. Læs om hendes forhold til Aarhus – smilets by – her. 

 

Da jeg lige var flyttet til byen boede jeg i en lejlighed på Trøjborg med min gode veninde. Vi skulle begge starte på studie og jeg følte, vi ejede hele verden.

En dag skulle jeg ned til byen, hvor jeg, selvom jeg er vokset op i Silkeborg tæt på Aarhus, ikke havde gået meget. Jeg gik for mig selv, det var en sommerdag og jeg havde musik i ørerne.

Så skete det vidunderlige. Alle jeg gik forbi, smilede til mig. Det var jeg ikke vant til. I min hjemby passer man sig selv og undgår helst at møde andres blikke, når man går på gaden, men ikke her. Jeg blev så glad og tænkte, at Aarhus virkelig måtte være ‘smileys by’.

Jeg elsker Aarhus for at være så social. Der er alt hvad man kan ønske fra en større by i forhold til kulturtilbud og sene åbningstider. Samtidig er der en følelse af nærhed, som jeg hverken har oplevet i København eller min egen hjemby.

Den oplevelse glemmer jeg aldrig. Jeg følte en forbindelse til byen, som jeg ikke havde regnet med, jeg ville. Siden har Aarhus været ‘min by’ i højrere grad end Silkeborg nogensinde har været – eller bliver.