Henriette Løgstrup

Franskbrød med flødeboller og leverpostejmadder er nogle af de ting som Astrid og Sander har talt med Henriette Løgstrup om. Henriette gik på Rundhøjskolen. Interviewet er udført og nedskrevet af følgende af elever fra 6.A, Viby Skole:

  • Astrid Marie Andreassen
  • Sander Nyboe

 

Henriette Løgstrup gik på Rundhøjskolen i sin barndom.

Henriette´s skoleliv

Da Henriette gik i 8 klasse gik nogle af drengene over i Rundhøj Centret og købte et halvt franskbrød, udhulede det, og proppede det med flødeboller og skyllede det ned med en halv kakao. Det var deres frokost.
Det synes Henriette var lidt ulækkert.

 

Fakta:

Henriette Løgstrup gik på rundhøjskolen i blandede klasser.
hun blev født i år 1968.
hun boede i Aarhus i holme.
hendes venner hed b.l.a : Gitte, Sanne, Betina, Hanna, Mette, Lone, Peter, Søren, Bent, Henrik, Hong.
Henriette kunne godt lide sprogfag fordi hun var god til det. Og så kunne hun også godt lide kreativefag.
Henriette havde en kæreste som hed Søren udenfor skolen.
Henriette blev uddannet som Grafiker og historiker.

 

Om skolen:

Skolen startede kl. 08:00 og det var forskelligt hvornår det sluttede, det var afhængig af hvilket klassetrin man var på. Hvis man ikke var klar til at forlade skolen i 9 klasse kunne man gå i 10 klasse. Henriette’s yndlingslærer var Ebba Harkman som var hadet og elsket, og som gav hende den første eftersidning. Hendes anden yndlingslærer hed Jette Buchaner, hun var den bløde lærer der altid hjalp og trøstede når der var problemer i klassen. Henriette Løgstrup elskede at være sammen med sine klassekammerater, også i sin fritid gik hun til en masse fritidsaktiviteter med nogle af kammeraterne.
Lærere måtte ikke slå børn i skolen, det blev afskaffet i 1965 men man måtte åbenbart godt kaste med kridt og nøglebundt.
Henriette var aldrig sendt hen til inspektøren for det brugte man ikke rigtigt, man blev bare sendt udenfor døren, og det var hun blevet 2 gange.
Duksene hentede mælk og rugbrød, men pålægget var ikke ligefrem lækkert det var blandt andet spegepølse, vandet leverpostej med at for vandede agurker. Men da de kom højere op i årene blev de mere selvstændige og smurte deres egne madpakker.

 

Nøglebundt

Ebba Harkman var den mere strenge lærer og man skulle ikke larme i hendes timer for så kunne man godt få et nøglebundt susene over hovedet eller et kridt og så galt det om at dukke sig. !