Hanne Sixhøj

Hanne Sixhøj er tilflytter til Aarhus ad flere omgange. Første gang var det for at læse til sygeplejerske på Aarhus Kommunehospital.
Hanne er født og opvokset i et lille landsbysamfund to kilometer uden for Ribe, hvor faderen var landmand, mens moderen var hjemmegående husmor.

Når skolegangen var forbi, skulle der hjælpes til på gården, og der var derfor ikke tid til fritidsjob. Hanne skulle eksempelvis tynde roer ud, hvor hun fik løn for hver færdiggjort række.

Da Hanne var færdig med 5. klasse kom hun ind til Ribe og gå i skole. Her havde mange af klassekammeraterne både fritidsjob og gik til forskellige aktiviteter, hvilket der hverken var tid eller råd til ude på landet.

I ferien brugte Hanne statsbanernes tilbud til skoleelever om gratis togbilletter til at besøge familie rundt i landet – blandt andet på Mors og Fyn og i Åbyhøj. Ellers gik ferien med at hjælpe på gården.

Første gang Hanne var i udlandet, var da hun var cirka 16 år. Her gik turen til Flensborg.

Som ung drømte Hanne om og blive sygeplejerske, hvilket hun også blev. Senere videreuddannede hun sig til sundhedsplejerske.

I Aarhus skal man have det godt med at tåle, at man går glip af meget. På grund af de mange tilbud, kan man ikke gå til alt.

 

Interviewet er produceret af:

  • Josefine Jørgensen
  • Noa Charmig

fra Skåde Skole, oktober 2016.