Freja Gerdes Eriksen

Freja er 14 år gammel og bor i Aarhus, hun går på Gammelgårdsskolen hvor hun flyttede til i 2. klasse. Hun synes der er lidt mange lektier, men det er fint nok. Læs hele interviewet her. 

Interviewet er foretaget af Marie Sixhøj Mors, 8.A, Gammelsgaardsskolen

 

Er du født i Aarhus?

Ja det er jeg. Jeg har boet i byen siden jeg blev født.  jeg har boet inde på en gade tæt ved der hvor Frederiksbjergskolen ligger nu og så har jeg boet ide på en anden gade inde i byen da jeg var helt lille, den kan jeg ikke lige huske hvad hedder. Da jeg gik i 2. klasse flyttede vi til åbyhøj og jeg startede på Gammelgårdsskolen.

 

Hvad drømmer du om at blive?

Jeg drømmer om at lave noget med mennesker, måske pædagog eller fysioterapeut.

Lige nu er jeg hjælpetræner på et hold i gymnastikforeningen, det tjener man en lille smule på.

 

Hvordan er skolen?

Jeg synes skolen er meget fin, nogen gange synes jeg undervisningen kan være lidt dårlig eller meningsløst, men ellers er det meget godt. Før jeg flyttede til Gammelgårdsskolen gik jeg på Fjordsgadeskole, den der nu er Frederiksbjergskolen. Der inde synes jeg at undervisningen var ret god, men jeg var jo så lille at jeg nok ikke tænkte så meget over hvordan undervisningen var. Jeg synes nogen gange at vi har lidt mange lektier for, sidste år var det meget hvis man både skulle skrive en stil/aflevering og læse noget. Nu er der næsten hver uge en eller anden aflevering, og noget der skulle være læst til næsten alle timer. Jeg kan ikke huske at jeg har haft lektier for på min gamle skole, men der var jeg jo også så lille at det havde vi nok bare ikke rigtig.

 

Hvad laver du i din fritid?

Lige nu går jeg ikke rigtig til noget, jeg er lige stoppet til gymnastik, i 2 timer om ugen, så det kan jeg stadig ret godt lide. Jeg har også gået til klaver, i 25 minutter om ugen, og det var “pisse” dyrt så det er jeg også stoppet til for lang tid siden. Jeg kan rigtig godt lide Harry Potter så det er næsten som en fritidsinteresse for mig.

 

Hvis nu du skulle ændre noget ved Aarhus hvad skulle det så være?

Jeg ville gøre alting lidt mere hyggeligt, jeg synes der er mange steder hvor der er lidt gråt og kedeligt. Og så ville det være fedet hvis der kom lidt flere gratis ting man kunne prøve eller se. “Hvad med Kulturhovedstaden, har du brugt det til noget”? Neej, ikke sådan så meget, jeg synes havnen er blevet meget fed med alle de der ting der er sat op og lavet dernede. Og så synes jeg at åbningen var MEGA flot og fedt.