Elsebet Herborg Krogh

Elsebet Herborg Krogh blev født  i 1949 og gik på Risskov Skole i ti år. I de mindre klasser kunne det gå hårdt til, og det fortæller Elsebet om til tre elever fra 6.B, Skovvangskolen:

  • Victoria
  • Noah Lindegaard
  • David Isfeld Karlsson

 

Elsebet Herborg Krogh gik på Risskov Skole i sin barndom.

Vi sidder her på dokk1 med snart 68 årige Elsebet Herborg Krogh, hun blev født den 17. juli 1949.
Hun gik på Risskov Skole, det gjorde hun fra 1957-1966.
Nogle små historier fra hendes skolegang:

“Da jeg gik i 3 klasse havde jeg en lærer som ikke kunne lide mig, og det er faktisk noget af det som er gået mig meget på og jeg er stadig ked af det nu. Men en af tingene han gjorde var fx da vi havde sang så skulle jeg fremlægge en sang, som jeg skulle synge for klassen. Og så sagde han at jeg skulle lukke øjnene og stå på et ben, og mens jeg stod der med lukkede øjne, på et ben så skulle jeg synge min sang. Dagen efter var det min veninde, som skulle synge sin sang. Og hun skulle hverken stå på et ben eller lukke øjnene … Men en dag så min storebrors klasselærer, at ham min lærer stod og slog mig ude i skolegården, og så fik vi at vide dagen efter i klassen, at han var blevet fyret, og så fortalte skoleinspektøren om, at han havde slået mig. ”

“Jeg skulle også rydde hele klassen op hver dag når vi fik fri. Så skulle jeg feje, tørre bordene af, nogle gange skulle jeg også feje hele gangen.”

“Han delte eleverne op i rækker så de kloge sad forrest, de mindre kloge sad bagved, og de dumme sad ude ved vinduet. Og jeg var selvfølgelig en af de dumme.”

Til sidst blev hun kaldt Jytte Pytte Pjuske Dyr.

I. 3 klasse i frikvarterene fik hun buksevand af nogle af de andre elever, det gjorde også, at hun mistede sin selvtillid mere og mere. Og i dag er hun blevet en følsom person.