Ejner Hviid Jensen

Ejner Hviid Jensen blev født ved Bjertrup nær Hørning, men flyttede som barn til Harlev, hvor skolegangen fandt sted. To skoleelever har interviewet Ejner om barndommen. Interviewet er udført og nedskrevet af følgende elever  fra 6.A, Solbjergskolen:

  • Oscar Emil Pedersen
  • Martha Knudsen

 

Jeg voksede op lidt uden for Aarhus ved Hørning i en lille by der hedder Bjertrup. Der boede jeg de første seks år af mit Liv. Vi havde et lille landbrug med få køer og to heste. Så flyttede vi til Harlev, hvor jeg begyndte i skole lige uden for Harlev. Der var ikke noget der hed en gade, men nu hedder gaden som han boede på Edelhoffvej. Jeg boede på Edelhoffvej 13.

 

Min familie

“Mine forældre var husmænd og landmænd. Jeg havde seks søskende ”

 

Pligter

Han havde ikke rigtigt nogen pligter han var bare ude og arbejde næsten hele tiden. Det eneste tidspunkt vi fik penge var når vi hakkede roer så fik vi 25 øre for hver række vi tog

 

I Skole

Jeg gik først på gammel harlev skole. Man gik i 2. to gange. tredje og anden blev bare kaldt anden Dengang. Og fjerde to gange. Men femte og fjerde var også bare fjerde. Vi havde dansk og regning (matematik) gymnastik bibelhistorie og historie vi havde ikke engelsk og tysk i starten først i 6 klasse blev der bygget en ny skole der hedder næshøjskolen.

 

Straf

læren havde mulighed for at give et par slag. Det skete af og til men ikke tit. Men når de gjorde fik de et par slag bag i. Jeg tror faktisk aldrig at jeg fik det. Hvis jeg kom hjem og sagde at jeg fik slag i skolen så gav min mor også slag.