Bent Jakobsen

Bent Jakobsen er født og opvokset i Aarhus, i bardommen gik han på Kochs Skole hvor yndlingsfaget var matematik. Læs hele erindringen her, som er lavet af elever i 8.A fra Gammelgaardsskolen Aarhus. 

Marie Kledal Overgaard og Nanna Olesen, 8.A fra Gammelgaardsskolen

 

Fortæl lidt om din skole?

Jeg gik på frk. kochs skole, som senere blev til n. kochs skole, og der var meget strenge regler. Jeg gik jo på privatskole, så der kunne man ikke bare gøre ligesom man ville. Jeg kan huske at jeg engang var på kontoret med en af mine kammerater fordi vi havde lavet noget ballade, og så sagde min kammerat om vi havde gjort sådan og sådan, og så sagde han ja, og så sagde min kammerat nå for søren, og så sagde inspektøren til ham “du skal ikke sige for søren”, for sådan noget måtte man ikke sige. Pigerne måtte heller ikke gå i klipklappere, eller cowboybukser. Og lærerne var retfærdige og venlige. Jeg startede i skole da jeg var syv, og  der gik sådan cirka lige så mange i en klasse som i dag, så det var vel en 20-25 elever eller sådan noget.

 

Hvordan var en skoledag?

Jeg gik til skole i de mindste klasser, men på et tidspunkt flyttede vi og så tog jeg bussen hen til skolen.  Vi startede klokken otte og fortsatte til klokken to, Og så havde vi dansk og matematik, engang var mit yndlingsfag nok matematik, fordi min matematiklærer skrev at jeg var en rigtig regnemester da jeg gik i fjerde klasse, og i de store klasser kunne jeg godt lide engelsk. Der var hjemmearbejde hver dag. Man kunne også få en eftersidning hvor det foregik sådan at man kom op på kontoret. Jeg prøvede at jeg engang kom op på kontoret og så sagde de at jeg skulle sidde tirsdag, torsdag, tirsdagen efter og torsdagen efter, så der fik jeg fire eftersidninger på en gang.

 

Hvad med fritid?

Jamen jeg gik jo til spejder, og jeg har gået i roklub, og til håndbold, fodbold, svømning og atletik, så jeg fik lov til at prøve en masse ting. Men jeg gik primært til roning og fodbold. Og så havde jeg et job som jeg fik da jeg var fjorten, jeg var avisbud, men kun i fjorten dage, så var det nok for mig.

 

Hjemmet og  pligter:

Derhjemme hjalp jeg ikke med så meget andet end at slå græs, min far og jeg havde tit diskussioner om hvem der skulle slå græs for det mente han godt jeg kunne tage og gøre. Gennem tiden havde vi både kanariefugle, undulater og hunde, altså én af gangen, og så havde vi også en ged på et tidspunkt, og det var fordi min far havde rund fødselsdag, da vi boede på Christian Winthers vej, så sådan en fik han. Jeg var ikke så gammel da vi havde den ged, men den stod bundet ude til træet i haven, ligesom jeg gjorde af og til (haha) .Min far og mor arbejder meget så derfor havde de ikke altid  så meget tid til mig, og så bandt de mig for at jeg ikke skulle stikke af.  Vi havde faktisk også et tv,  det fik vi ret hurtigt efter det var kommet frem.

 

Familie:

Mine forældre ejede et konditori inde i byen. Det hed Lilly og Petra, og det lå lige overfor Magasin på åboulevarden. Så da jeg var blevet lidt ældre kunne jeg gå med en af mine venner over og få en rundstykke i en af pauserne, for min mor havde altid reserveret et bord til os. Jeg havde også en storesøster, og det har jeg stadig.

 

 

Mad:

Jamen vi fik middag som de fleste kan lide det i dag. Frikadeller, Karbonader, koteletter, hakkebøf, kartofler og sådan noget. Og til morgenmad fik vi havregryn eller et rundstykke. Og i skolen havde vi madordning, så når der var spisepause kom der en kasse med mad op, sendt fra kommunen, og så spiste man de fire halve der var der i, og det kunne være sådan noget som en med leverposteg, en med ost, en med krydderfedt og en med frikadelle. Og der blev holdt meget øje med om vi spiste det hele. Af og til var der også frugt med, men det var mest i de ældre klasser. Jeg kan huske at jeg dælme ikke kunne lide den med krydderfedt,  så den rulled jeg sammen og pakkede ind i papir så stak jeg den i lommen og gik ud på toiletterne og skyllede den ud, Og den historie synes jeg ikke er så sjov mere her idag.

 

Rejser:

Jeg har faktisk været ude og rejse lidt da jeg var barn. Jeg fløj engang til København, med et propelfly. Og så kørte vi på camping! til Frankrig, Tyskland, Holland og Belgien, altså da jeg var helt lille. Og så rejste jeg jo selv da jeg blev lidt større.

 

Aarhus:

Der var gang i byen, selvfølgelig ikke så meget som i dag. Der var også ret mange butikker faktisk, men der var ikke kæder på samme måde som der er i dag, men magasin var der også dengang. Da jeg blev ældre gik jeg til fester inde i byen, Det begyndte jeg på efter mig og en af mine gode kammerater var på cykeltur sammen, og vi var på et værtshus nede i Mejlgade.

 

Jeg er og har altid været glad for at bo her i Århus.