Anders Ramløv Ivarsen

Anders Ramløv Ivarsen er født i Vejle, hvor han voksede op i en villa med eget værelse og ferier til udlandet hver sommer. I 1992 flyttede Anders til Aarhus for at læse medicin på Universitetet. 

Interviewet er udført af følgende elever fra 6.c, Holme Skole:

  • Karoline Sundbøll Ivarsen

 

Hjemmet

Som barn boede han i en relativ stor villa i Vejle. Villaen havde en stor stue, et køkken for sig, en baggang, et lille spisekammer, en stor entre, nogle enkelte værelser, hvor hans søskende havde hver sit værelse, og så havde han et værelse for sig selv. De havde 2 toiletter i hjemmet. Han havde et stort værelse, hvor han kunne have sine ting. De havde en bil, det har de haft hele hans barndom. Den første bil han kan huske var en grøn ford Taunus. Huset lå lige ved siden af skolen.

Han boede i udkanten af Vejle, men stadigvæk inde i byen. Hans familie havde en stor have, med en stor græsplæne og en masse bede med forskellige blomster. Han boede på en vej, der hedder Badevænget, det hedder den fordi der var en svømmehal på vejen, som havde et stort friluftsbad, så man om sommeren når det var varmt, kunne gå over, og så kunne man svømme udenfor. Hvis det udendørs, blev for koldt, så var der også et indendørs. Det lå lige ved skolen, og der var også en stor boldbane.

Han har 2 søskende, en storebror og en storesøster. De er meget ældre end ham, hans storebror er 12 år ældre, og hans storesøster er 10 år ældre. Han fik ikke særlig tit tøj som barn, det fik han kun hvis han var vokset ud af det, eller hvis det var blevet hullet. Når han skulle have nyt tøj, tog de altid til Aarhus, fordi hans forældre havde boet næsten hele deres ungdom i Aarhus.

Begge hans forældre havde arbejde, hans mor var skolelærer ovre på den skole som de boede lige ved siden af, og hans far arbejde nede i Vejle by på psykologisk rådgivning. Han havde pligter derhjemme, han hjalp med at støvsuge, slå græs, vaske op og stryge tøj, men pligterne kom først da han var lidt ældre. De startede da han var omkring 10-12 år.

De havde en kat, som hed Columbus. En dejlig grå kat. Men den forstod ikke at den hed Columbus, så den blev kaldt Mis. Den kunne godt lide at ligge på hans skrivebord, mens han læste lektier. Det synes han var rigtig hyggeligt, fordi så kunne man lige strække armen ud og ae den.

Dengang fik man mere traditionel dansk mad end man gør i dag. Det var mere almindeligt at få stegt flæsk, brunkål, gule ærter, frikadeller, karbonader og for det meste noget med kartofler og sovs. Sådan noget som pasta, og forskellige spaghettisauce, var ikke særlig normalt. Kun sjældent. De boede ikke særlig tæt på et supermarked, så når de skulle ned og købe ind, så skulle man helt ind til Vejle by. Der var omkring 3-4 kilometer ned til det nærmeste supermarked, men da han blev lidt ældre, så kom der et i nærheden, som lå cirka 600-700 meter væk. Men det var først da han blev omkring 8-10 år.

Skolen

Anders Ramløv Ivarsen gik på Mølholm skole i sin barndom.

Han gik på Mølholm skole. Han boede lige ved siden af. Dengang han gik i skole var skoledagen noget kortere end i dag. I de små klasser var han kun i skole til cirka klokken 12:00. Dengang var der ikke nogle SFO’er, så når skolen var færdig, gik han over til sin nabo, indtil hans mor fik fri. Det gjorde hun for det meste klokken 14:00. Når hans mor var kommet hjem, kunne han gå hjem.

Da han startede i skole, var skolen nogle store flade hvide bygninger. Den var bygget i 3 store længer, som lå rundt om en stor skolegård, og nede for enden af skolegården, var der en stor åben hal som de brugte til at spille stikbold i. Så var der en stor trælegeplads. Da han blev lidt ældre blev der bygget en stor udvidelse af skolen.

Han var relativ god i skolen. Han kan ikke huske, at han havde “svært” ved nogle af fagene. Han var ikke særlig glad for historie, hvilket han var lidt ked af, fordi han syntes historie var spændende, men han havde ikke en særlig god lærer, og det var det samme med tysk. Han var glad for engelsk, dansk og rigtig glad for matematik, fysik og musik. Der var et skolekor, og når de skulle synge, så var det ham der spillede klaver til.
I hans klasse gik der 14 elever. Da han var i de små klasser mødtes de om morgenen til morgensang, alle sammen. Når de havde været til morgensang, gik alle hen til deres klasser, stod på række udenfor, og ventede på at læreren kom. Når læreren kom blev de lukket ind i klassen, gik direkte hen og stillede sig ved deres borde, sagde godmorgen til læreren, og så satte de sig ned. Så var skoledagen begyndt. Timerne varede i 45 minutter. Mellem hver lektion havde de 10 minutters frikvarter, og derefter havde de et 20 minutters spisefrikvarter. De havde ikke dobbeltlektioner, det var altid enkeltlektioner. Man skulle ud i frikvartererne medmindre det var dårligt vejr.

Hans klasselærer hed Bente Jensen. Han havde hende til dansk fra 1.-9. klasse. Der var 2 på skolen der blev kaldt ved efternavn. Den ene var skoleinspektøren som hed Rahbek. Den anden var viceinspektøren, som hed K.V Jensen. Hvis man havde været slem, så kunne man risikere at blive sendt hen på viceinspektørens kontor, og det var ikke sjovt.

 

Fritid

Når man mødtes dengang, aftalte man det enten i skolen, eller ringede over fastnet telefonen, som havde en drejeskive, og da han blev lidt ældre fik de en trykknaptelefon. Nogle gange gik de ned i en skov og legede krig. I hans fritid var han sammen med sine venner, spillede klaver, gik til sport.

Hver dag var der en halv times børne TV. Han læste enormt mange bøger. De var på ferie hvert år, indtil hans forældre købte sommerhus, det gjorde de i 1980, og så var der nogle år hvor de var i sommerhus i stedet for i udlandet. Ellers så var de på ferie i udlandet. De var altid på ferie om sommeren.

Han gik aldrig i byen selv. Første gang han husker han køber tøj til sig selv, der er han 17-18 år.

Da han blev større fik han et fritidsjob som advokat bud, der tjente han et par tusinde om måneden. Han sang også i kirkekor, fra han var 8-9 år, han tjente omkring 300-400 kr. på at synge i kirkekor hver måned. Hans penge blev sparet op.

 

Voksenliv

Da han gik i 6-7 klasse, der ville han gerne være jurist, læge eller forsker. Da han blev lidt ældre syntes han at medicin lød rigtig spændende og så blev han uddannet øjenlæge. Han mødte sin kone i kirkekor i 1992.

Anders Ramløv Ivarsen arbejder som øjenlæge.

 

Forhold til Aarhus

Han læste medicin i Aarhus. Det startede han på i 1991. Han var i Aarhus hver dag. Hans kollegieværelse lå lidt i udkanten af Aarhus, ude i Risskov.
Han flyttede til Aarhus i 1992 og har boet der lige siden. Han flyttede til Aarhus fordi han skulle læse medicin.